14 Mayıs 2016 Cumartesi

Renkleri Karışmış Kıyafetler Eski Hâllerine Döndürülebilir mi?

Bazı günler ne kadar tüm çamaşırlarınızı ayırıp yıkamış olmanıza rağmen gözden kaçmış olan kırmızı bir bluz tüm beyaz çamaşırlarınızı boyamaya yeter ya da tüm renkli çamaşırlarınız renkleri yıkanırken solabilir. Renkleri atmış veya karışmış kıyafetleri kurtarmak mümkün müdür? Gelin aşağıda hep beraber bu sorunun cevabını bulalım.


Eğer ki açık renk bir kıyafetinizin rengi boyanmış ise hızlıca daha nemliyken müdahale etmeniz lekeyi çıkarma şansınızı yükseltecektir. İlk olarak rengi değişmiş çamaşırınızı nemli değilse nemlendirdikten sonra toz deterjan ile uzun programda Sadece rengi karışmış kıyafetinizi yıkayın. Eğer çıkmazsa yine nemli durumda olan kıyafetinizi bu sefer kumaşın ana rengi olan bir başka kıyafetle yine toz deterjan ve uzun programda ama sıcak suyla yıkayın.

Bu iki yöntemde işe yaramazsa bu sefer lekeli çamaşırınızı yine tek başına köpürtülmüş suya yatırınız ve çamaşırın etiketinde belirtilen süreyi geçirmemeye özen gösteriniz. Lekeler hâlâ duruyorsa leke çıkarıcıları kullanabilirsiniz. Son olarak kuru temizleme sıvılarını en çare olarak kullanabilirsiniz fakat bunları kullanırken çok dikkatli olmalısınız yoksa kıyafetlerinize zarar verdiğiniz gibi kendinize de zarar verebilirsiniz. 

Ben bunlarla uğraşmam diyorsanız sizde Dry İstanbul Kuru Temizleme'nin profesyonel ve kusursuz  hizmet ve sonuçlarından yararlanarak kıyafetleriniz ilk günkü rengini korumasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder